Milović: Danijela Đurović poziva predsjednika da prekrši Ustav

Milović je kazao da ako se u staroj Grčkoj period Periklove vladavine zvao "Periklovo zlatno doba", period Danijelinog vođenja Skupštine bi se mogao nazvati "Danijelino protivustavno doba"

24584 pregleda 88 reakcija 75 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović saopštio je danas da predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović očekuje da se potpišu zakoni koje je donijela raspuštena Skupština i poziva predsjednika da prekrši Ustav.

Milović je reagovao na to što je predsjednica Skupštine Đurović ranije danas saopštila da očekuje da novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odmah nakon inauguracije potpiše zakone koji čekaju proglašenje, jer odlazeći predsjednik Milo Đukanović to odbija da učini.

"Predsjednica raspuštene Skupštine očekuje da se potpišu zakoni koje je donijela raspuštena Skupština i poziva predsjednika da prekrši Ustav?! Ako se u staroj Grčkoj period Periklove vladavine zvao "Periklovo zlatno doba", period Danijelinog vođenja Skupštine bi se mogao nazvati "Danijelino protivustavno doba". Pamtićemo je po kršenju skupštinskog poslovnika, stavljanja na dnevni red i glasanje predloga nakon što ih poslanik prezentuje sa papira iz unutrašnjeg džepa sakoa, pauza koje su trajale nedeljama, zakazivanja odbora i sjednica nakon raspuštanja i drugih udara na ustavni poredak Crne Gore. Nažalost, pokazali su da su spremni da bace cijeli sistem i državu pod noge, samo da bi sačuvali fotelje i pobjegli od izbora. Ne smijemo ni zamisliti šta bi oni radili da su bili vlast 30 godina, kada su sve ovo uspjeli za samo jednu godinu", napisao je Milović na Tviteru.

On je dodao da je "ovo stvorilo ozbiljnu potrebu da se dopuni Krivični zakonik i kriminalizuje ovakvo protivustavno djelovanje javnih funkcionera, čime bi se njihova politička odgovornost proširila i na krivičnu odgovornost, a time zaštitila država i Ustav".

Bonus video: