Podgorička URA: Nastavljamo borbu protiv naslijeđene loše planske dokumentacije i devastacije grada

Iz kluba odbornika GP URA uputili zahvalnost kolegama koji su "pokazali da je interes grada iznad političkih, pojedinačnih i interesa investitora"

3251 pregleda 2 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA i predsjednica kluba odbornika te stranke u Skupštini Glavnog grada, Milena Vuković Sekulović, poručila je da se mora učiniti sve da se zaštiti Gorica u meri mogućeg i uprkos značajnoj devastaciji u prethodnom periodu.

Odbornici su na današnjoj sjednici glasali za prestanak važenja Odluke o donošenju Urbanističkog projekta „Stara Varoš - dio zone A” u Podgorici i Odluke o donošenju Detaljnog urbanističkog plana „Gorica C”.

Ta pitanja našla su se u proceduri na inicijativu GP URA, podsjećaju iz te stranke.

Vuković Sekulović je istakla zadovoljstvo i zahvalnost zbog donesene odluke.

„Moramo dati sve od sebe da zaštitimo Goricu u mjeri mogućeg i uprkos značajnoj devastaciji koja je rezultat pogrešnih odluka donošenih u prethodnom periodu, ali i svih ostalih djelova Podgorice, a današnja odluka je posebno značajna imajući u vidu da je Podgorica u urbanističkom haosu i da je naš grad žrtva decenijski lošeg planiranja i da većinu DUP-ova koji se odnose na atraktivne djelove treba staviti van snage kada se steknu uslovi. Kada je u pitanju Stara Varoš nedopustivo je dalje ugrožavanje kulturnog i istorijskog nasljeđa i moramo ispravljati greške iz prethodnog perioda prema istoriji našeg grada", saopštila je ona.

Iz kluba odbornika su uputili zahvalnost svim kolegama koji su podržali ove inicijative i "pokazali da je interes grada iznad političkih, pojedinačnih i interesa investitora".

„Nastavljamo našu višegodišnju borbu protiv naslijeđene loše planske dokumentacije i devastacije našeg grada i borbu za modernu, evropsku i zelenu Podgoricu", zaključuju.

Bonus video: