Veber sa Ibrahimovićem: Bošnjačka stranka važan faktor evropskog puta Crne Gore

Iz BS su pojasnili da je u razgovorima izraženo zadovoljstvo kontinuitetom dijaloga Bošnjačke stranke i EPP na najvišem nivou, uz podsjećanje da je BS bila prva stranka iz Crne Gore koja je, kako kažu, ušla u blok najjače političke grupacije Evropske unije

5391 pregleda 2 komentar(a)
Sa susreta Ibrahimovića i Vebera, Foto: Bošnjačka stranka
Sa susreta Ibrahimovića i Vebera, Foto: Bošnjačka stranka

Evropska narodna partija (EPP) visoko cijeni dosljednost Bošnjačke stranke (BS) u agendi evropskih integracija, Bošnjačka stranka ima bezrezervnu pomoć i podršku najveće grupacije u evropskom parlamentu u politici vraćanja Crne Gore na mapu zemlje koja prednjači u procesu pristupanja EU, poručio je lider EPP Manfred Veber.

Iz Bošnjačke stranke je saopšteno da je predsjednik te stranke Ervin Ibrahimović tokom posjete Briselu, imao odvojene susrete sa liderom Evropske narodne partije EPP Manfredom Veberom, potpredsjednikom EPP Davidom Mekalisterom i generalnim sekretarom EPP Tanasisom Bakolasom

Iz BS su pojasnili da je u razgovorima izraženo zadovoljstvo kontinuitetom dijaloga Bošnjačke stranke i EPP na najvišem nivou, uz podsjećanje da je BS bila prva stranka iz Crne Gore koja je, kako kažu, ušla u blok najjače političke grupacije Evropske unije.

"Da bi Crna Gora ubrzala evropski kurs neophodna je snažna posvećenost reformskim procesima, naglasio je Veber, dodajući da Bošnjačku stranku, kao dokazanog saveznika EU, vidi kao značajnog faktora u stabilizaciji političkih prilika, ali i povratka Crne Gore na poziciju predvodnika u pristupnim pregovorima sa EU", navodi se u saopštenju BS.

Oni su naglasili da je Mekalister istakao da je Bošnjačka stranka prepoznata kao kredibilan partner, koji je maksimalno privržen evropskoj perspektivi.

Mekalister je dodao da Bošnjačka stranka može da računa na svaki oblik podrške kako bi se ubrzao evropski put Crne Gore.

"Mekalister je potencirao da Crna Gora ima najveće šanse za prijem u Evropsku uniju, navodeći da je u tom pravcu potrebno formirati politički stabilnu Vladu sa jasnom euroatlantskom orjentacijom", kazali su iz BS.

Bakolas je naglasio značaj partnerstva sa Bošnjačkom strankom i ponovio punu podršku evropskom kursu Crne Gore.

"On je, takođe, ukazao na potrebu formiranja istinske proevropske Vlade koja će dati prioritet strateškim reformama, stabilizaciji političkih prilika i deblokadi pregovaračkog procesa", poručili su iz BS.

Iz Bošnjačke stranke su naglasili da je Ibrahimović sagovornicima prenio punu posvećenost Bošnjačke stranke procesu evropskih integracija, dodajući da Crna Gora ima, kako kažu, istorijsku šansu da bude prva naredna članica EU, koju ne smije propustiti.

"Da bi se to desilo, kazao je Ibrahimović, preduslov je da nakon parlamentarnih izbora dođe do stabilizacije političkih prilika i formiranja proevropske vlasti, jer Crna Gora više nema vremena za gubljenje", stoji u saopštenju BS.

Bonus video: