Marković: Grozna devastacija plaže Mogren, prvi gosti se kupaju pored bagera, u požutjelom moru

"Svi Budvani imaju poseban osjećaj za ovu plažu"

10034 pregleda 16 komentar(a)
Demokratska Crna Gora (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Budvi Marko Marković kazao je da smo proteklih dana i mjeseci svjedoci smo grozne devastacije plaže Mogren, jedne od najatraktivnijih plaža "kojima se hvali, ne samo Budva, nego i naša država Crna Gora".

"Svi Budvani imaju poseban osjećaj za ovu plažu. Na prvom turističkom spotu ikada snimljenom na teritoriji naše opštine (radi se o filmu u režiji Đorđa Vujovića "Dobrodošli u Budvu" iz 1963. godine) najveća pažnja posvećena je upravo ovoj plaži. Malo je Budvana koji u životu nisu, upravo na ovoj plaži, sticali prijateljstva, zaljubljivali se, proslavljali, svađali se i mirili. Kupališna sezona je po starim običajima počinjala 13. juna, tradicionalnim okupljanjem svih Budvana upravo na ovoj plaži", naveo je Marković.

On je dodao da je veoma teško u jedno saopštenje "sabiti" vapaj zbog stanja u kojem se danas, 6. juna 2023. godine nalazi ova plaža.

"Prvi gosti se ove godine kupaju pored bagera na gradilištu, u požutjelom moru. Ako su postojali razlozi za građevinske intervencije na ovom, za sve Budvane "svetom" mjestu, moralo se tome pristupiti na mnogo civilizovaniji, odgovorniji način.Ovo čemu danas svjedočimo, jedna je od najsramnijih epizoda devastacije prirode na teritoriji naše opštine. A nije da u tome nemamo iskustva", kazao je Marković.

On je poručio da bez želje da traži krivca, pozivam sve državne i opštinske organe, zakupodavca i zakupca, sve koji imaju uticaja i, na kraju krajeva, obraza, da preduzmu sve što mogu, da se ne prave slijepi i gluvi, i da zaštite Mogren.

".Sigurno nikome neće biti oprošten ovakav zločin", zaključio je Marković.

Bonus video: