"Tvrdnje dijela opozicije netačne, zasijedanje Skupštine Glavnog grada u skladu sa zakonom"

Iz Skupštine Glavnog grada su u reagovanju poručili da su netačne tvrdnje dijela predstavnika opozicije da na početku današnje plenarnesjednice nije usvojen dnevni red jer nije bilo kvoruma

1918 pregleda 3 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković

Tvrdnje dijela predstavnika opozicije u Skupštini Glavnog grada da na početku plenarne sjednice nije usvojen dnevni red jer nije bilo kvoruma su netačne, kazali su iz lokalnog parlamenta, navodeći da je današnje zasijedanje održano u skladu sa zakonom.

Klubovi odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijaldemokrata (SD) najavili su da će podnijeti tužbu Upravnom sudu zbog, kako su kazali, kršenja Poslovnika o radu u Skupštini Glavnog grada.

Iz Skupštine Glavnog grada su u reagovanju poručili da su netačne tvrdnje dijela predstavnika opozicije da na početku današnje plenarnesjednice nije usvojen dnevni red jer nije bilo kvoruma.

"Iznenađujuće su, ne samo zato što ne odgovaraju istini, već i zato što je video snimak zasijedanja dostupan online svakom ko želi da pogleda i utvrdi šta je istina”, naveli su iz lokalnog parlamenta.

Kako su kazali, uvidom u snimak jasno se može konstatovati da je prilikom glasanja o predlogu dnevnog reda u sali bilo prisutno 30 odbornika, od čega je 28 glasalo za predloženi dnevni red, dok se dva prisutna odbornika nijesu izjasnili.

“To znači da je prilikom utvrđivanja dnevnog reda bila prisutna većina od ukupnog broja odbornika - kvorum, što se i zahtijeva odredbama člana 64 Poslovnika Skupštine Glavnog grada”, ističe se u saopštenju.

Iz Skupštine Glavnog grada su kazali da je današnje zasijedanje u skladu sa zakonom

Bonus video: