Vuksanović: Tražićemo dopunu principa PES-a o formiranju vlade

"Zadovoljni smo sadržajem današnjeg razgovora. Smatramo da treba nastaviti pregovarački proces. Treba formirati vladu koja će da vodi državu naprijed", kazao je Vuksanović novinarima

14172 pregleda 49 reakcija 51 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Nikola Dragaš
Vuksanović, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, rekao je nakon današnjeg razgovora s predsjednikom Pokreta Evropa sad (PES) i najizglednijim kandidatom za mandatara za sastav vlade Milojkom Spajićem, da su pregovori o formiranju vlade protekli "u dobrom duhu".

"Zadovoljni smo sadržajem današnjeg razgovora. Smatramo da treba nastaviti pregovarački proces. Treba formirati vladu koja će da vodi državu naprijed", kazao je Vuksanović novinarima nakon sastanka.

Upitan hoće li HGI biti dio vlade, odgovorio je: "To je vrlo ozbiljno pitanje. Nakon izbora smo rekli da nećemo po svaku cijenu ulaziti u vlast. Razgovarali smo o vrijednostima i principima. Na osnovu toga ćemo se opredijeliti. Odluku ćemo donijeti na partijskim organima, kad se situacija iskristalizuje."

Na pitanje da li su im prihvatljivi principi PES-a o formiranju vlade, Vuksanović je rekao da su "iskazali želju" da se izvrši dopuna principa.

"To ćemo do večeras uraditi - i mi i predstavnici albanskih partija. Daćemo predlog dopune u smislu integracije manjinskih naroda. Za nas je presudno da smjer buduće vlade bude neupitno zapadni", rekao je Vuksanović.

Bonus video: