Mandić: Pregovori idu u dobrom pravcu, do četvrtka da znamo ko čini većinu

"Čujemo da neke stranke koje predstavljaju manjine imaju dopune, a mislimo da to ne treba raditi, jer se tako kvari ideja oko koje treba da se okupimo", kazao je predsjednik NSD-a

21255 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić rekao je da čvrsto vjeruje da pregovori o formiranju nove vlade idu u dobrom pravcu.

Za TVCG je kazao većina od 30. avgusta 2020. godine želi da konstituiše novu vladu, te da je pokazala spremnost i otvorila vrata manjinskim partijama da budu dio vlasti. Mandić je poručio i da bi bilo važno da do četvrtka znaju ko čini skupštinsku većinu.

Mandić je rekao da je koalicija ZBCG dobila ponudu, sa deset tačaka/principa, koje su prihvatili, kao i da je njihov cilj bio da ostanu na nivou na kojem su dobili podršku građana, prenosi Portal RTCG-a.

"Čujemo da neke stranke koje predstavljaju manjine imaju dopune, a mislimo da to ne treba raditi, jer se tako kvari ideja oko koje treba da se okupimo. Žao nam je što pojedini političari, koji izlaze sa tim dopunama, nijesu to radili u prethodnom periodu, kada su bili u koaliciji sa DPS-om. Neki bi željeli da kroz inovacije eliminištu ZBCG. Ko je imao najvše glasova na izborima, predložio je principe, mi smo to prihvatili. Imamo principe da će se vlast dijeliti pošteno, na osnovu snage, odnosno povjerenja građana", rekao je Mandić.

Poručio je da se svaki eksperiment, a posebno "oni u kojima se zaboravi na volju građana nego se pokušava sa kalkulacijama, dogovorima sa pojedinim ambasadama, željama faktora izvan Crne Gore ili pojedinih parapolitičkim strukturama u Crnoj Gori", nije pokazao uspješnim.

"Kada su se vode demokratske zamutile, najbolje je da se vratimo izvorima, i ponašamo kao partije u demokratskim zemljama", rekao je Mandić.

Istakao je da koalicija ZBCG nije izlazila sa uslovima, te da je važno da do četvrtka znaju ko čini parlamentarnu većinu.

"Crna Gora ima potrebu da se vlada što prije izabere", zaključio je Mandić.

Konstitutivna sjednica Skupštine zakazana je za četvrtak, 27. jul.

Bonus video: