Sjednica u Andrijevici nije održana, građani zauzeli salu

Neki od građana su kazali da su došli na predstavu Šante Pante, koja je zakazana za 11 časova

8877 pregleda 11 komentar(a)
Opština Andrijevica, Foto: TV Vijesti
Opština Andrijevica, Foto: TV Vijesti

Sjednica Skupštine opštine (SO) Andrijevica na kojoj je trebalo da se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika opštine Željka Ćulafića (SNP) nije održana, jer je grupa građana zauzela salu.

Policija koja je bila ispred zgrade na poziv predsjednika SO, nije mogla intervenisati unutra, prenosi portal RTCG.

Neki od građana su za RTCG kazali da su došli na predstavu Šante Pante, koja je zakazana za 11 časova.

Oni su aplauzom pozdravili ulazak predsjednika opštine, ali su ostali na mjestima kada su ušli odbornici.

Nakon izvjesnog vremena predsjednik Skupštine Mladen Đukic (Demokrate) saopštio je da nema uslova za održavanje sjednice i da će obavijestiti odbornike kada će biti održan kolegijum.

Grupa nezadovoljnih građana Andrijevice je i 15. jula prekinula sjednicu, jer kako su kazali, neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine.

Inicijativu za smjenu Ćulafica polovinom jula podnijeli su jedan odbornik DF i 15 odbornika DPS.

Većinska koalicija SNP, DF i Demokrate ima samo jednog odbornika više, a u međuvremenu su se iz redova aktuelne vlasti, osim odbornika DF odmetnuli i po jedan odbornik SNP i Demokrata.

Predsjednik Opštine Željko Ćulafić je za portal RTCG kazao da bi bio spreman da podnese ostavku pod uslovom da se izabere novi predsjednik iz reda SNP, ali da odbjegli odbornici to ne žele, već im je namjera da vrate DPS na vlast.

Eventualna nova većina u ovoj situaciji ne može održati paralelnu sjednicu, dok god predsjednik Skupštine opštine zakazuje nastavak.

Bonus video: