Vučić: Srbi se u Crnoj Gori posmatraju kao remetilački faktor za formiranje Vlade

"I ne od juče, ne od danas, ne od ovih koji danas u Crnoj Gori ne dozvoljavaju Srbima da budu u vlasti, zato što nisu dovoljno uvjerljivi u zaklinjanje da će se boriti protiv mrskog Beograda i još omraženije Moskve..."

22574 pregleda 118 reakcija 118 komentar(a)
Vučić, Foto: Boris Pejović
Vučić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se "Srbi u Crnoj Gori posmatraju kao remetilački faktor za formiranje Vlade, iako ih ima više od 30 odsto".

On je to rekao večeras tokom manifestacije održane u Nišu povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vučić je, prenosi RTS, rekao da se za Srbe u susjednim zemljama kaže "bosanski Srbin", "hrvatski Srbin", "crnogorski Srbin", a da nikada nije postojao srpski Hrvat, Bošnjak, Slovenac, Crnogorac.

"I ne od juče, ne od danas, ne od ovih koji danas u Crnoj Gori ne dozvoljavaju Srbima da budu u vlasti, zato što nisu dovoljno uvjerljivi u zaklinjanje da će se boriti protiv mrskog Beograda i još omraženije Moskve, da i dalje ne vole KiM i ne smatraju KiM dijelom Republike Srbije", rekao je Vučić, navodeći da se Srbi u Crnoj Gori posmatraju kao remetilački faktor za formiranje Vlade, iako ih ima višeod 30 odsto.

U tom kontekstu istakao je da bi danas svuda u regionu da "izmišljaju" takve predstavnike Srba.

"Jedino je važno da taj Srbin ne bude Srbin, da se jasno odriče svog Beograda i svog srpstva i da govori da je pravi Srbin onaj koji mrzi srpsku ujedinjujuću politiku", rekao je Vučić.

"Tako vam je svuda", rekao je predsjeednik Srbije i dodao: "Pa kažu, ne, ne, mi volimo Srbe, ali one koji ne vole Beograd. I kad govorimo o takvim Srbima, to su nam radili još od Pavelića i prije Pavelića...", rekao je između ostalog Vučić.

Bonus video: