Omeragić: Pozdravljamo izjavu Milatovića, bez BS-a se ne može praviti proevropska i evroatlantska vlada

"... Smatramo da svaka proevropska vlada mora biti okupljena oko ovih ciljeva i sastavljena od politickih partija koje kroz svoj program i političko djelovanje afirmišu ove ciljeve"

15832 pregleda 94 reakcija 79 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bez Bošnjačke stranke (BS) ne može se praviti proevropska i evroatlantska vlada, saopštio je danas portparol BS-a, Adel Omeragić.

On je to kazao Vijestima komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, da nije dobro što u novoj vladi neće biti političkih predstavnika bošnjačkog naroda i što će vlada biti manjinska.

"Pozdravljamo izjavu predsjednika Milatovića, da nije dobro da BS stranka, kao autentični predstavnik bošnjačkog naroda, ne bude dio vlade Crne Gore. Stav predsjednika Milatovića je utemeljen na činjenici da se bez proevropske partije, a BS jeste proevropska partija i jedina članica EPP-a iz Crne Gore, ne može praviti proevropska i evroatlantska vlada", rekao je Omeragić.

Naveo je i da u BS-u izjavu Milatovića doživljavaju i na način da nije dobro iz procesa odlučivanja isključiti predstavnike naroda koji čini jednu petinu ukupnog stanovništva.

"BS se od svog osnivanja zalaže za NATO i EU integracije, vladavinu prava, jednakost, građansku, multietničku i sekularnu Crnu Goru i smatramo da svaka proevropska vlada mora biti okupljena oko ovih ciljeva i sastavljena od politickih partija koje kroz svoj program i političko djelovanje afirmišu ove ciljeve", zaključio je Omeragić.

Bonus video: