Božović: Vlast u Podgorici da riješi problem nedostatka parking mjesta

"Do pronalaženja najboljeg rješenja, SNP Podgorice će insistirati na uvođenju modernog digitalnog sistema praćenja parkinga, kao u svjetskim metropolama. Aplikacija za mobilni telefon bi omogućila građanima Podgorice uvid u broj i lokacije slobodnih mjesta"

4397 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: Skupština Crne Gore
Božović, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović pozvao je vlast u Podgorici da riješi problem nedostatka parking mjesta.

On je istakao da je resurs sa kojim se Glavni grad ne može pohvaliti dovoljan broj parking mjesta.

Kazao je da građani vrlo često uzaludno traže slobodno parking mjesto, pa su prinuđeni da se parkiraju na mjestima gdje to nije predviđeno.

"Kao posljedicu imamo ugrožavanje drugih učesnika u saobraćaju. Značajno povećanje broje stanovnika u Podgorici prati i izgradnja novih stambenih jedinica, vrlo često bez dovoljnog broja mjesta za parkiranje", rekao je Božović.

Poručio je da je jedan od modela koji može riješiti problem izgradnja podzemnih garaža kroz javno-privatno partnerstvo.

"Ne u samom centru grada ili ispod trga kroz rekontrukciju kako je predlagala prethodna vlast, već na parcelama koje su u vlasništvu Glavnog grada. Investitoru bi se moglo omogućiti da upravlja garažama na određeni period, a sa druge strane bi uplaćivao u gradski budžet fiksan iznos na godišnjem nivou", dodao je Božović.

"Do pronalaženja najboljeg rješenja, SNP Podgorice će insistirati na uvođenju modernog digitalnog sistema praćenja parkinga, kao u svjetskim metropolama. Aplikacija za mobilni telefon bi omogućila građanima Podgorice uvid u broj i lokacije slobodnih mjesta", zaključio je on.

Bonus video: