Crna Gora se ponovo usaglasila sa spoljnopolitičkom odlukom EU koja se odnosi na rat u Ukrajini

Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj, Savjet EU je 28. septembra usvojio odluku (CFSP) 2023/2097 o restriktivnim mjerama zbog ruskih akcije koje destabilizuju situaciju u Ukrajini

2832 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zemlje koje su kandidati za članstvo u Evropskoj uniji (EU) sa Zapadnog Balkana - Crna Gora, Albanija, Sjeverna Makedonija i BiH uskladile su se sa novom spoljnopolitičkom odlukom Savjeta EU koja se odnosi na restriktivne mjere zbog rata u Ukrajini.

"Te zemlje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je, navodi se u saopštenju.

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novom spoljnopolitičkom odlukom Savjeta.

Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel (Josep Borrell), Savjet EU je 28. septembra usvojio odluku (CFSP) 2023/2097 o restriktivnim mjerama zbog ruskih akcije koje destabilizuju situaciju u Ukrajini.

Bonus video: