Šćekić potpredsjednik vlade za mlade i demografiju i ministar sporta i mladih, Joković ministar poljoprivrede

Predsjedništvo partije ranije donijelo odluku da kandidati SNP-a za ministre u novoj vladi budu predsjednik i potpredsjednik partije Vladimir Joković i Dragoslav Šćekić

38905 pregleda 94 reakcija 67 komentar(a)
Šćekić i Joković, Foto: Luka Zeković
Šćekić i Joković, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić kandidat je te partije za potpredsjednik vlade za mlade i demografiju i ministra sporta i mladih.

To je danas odlučio Glavni odbor te partije.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kandidat je za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

GO SNP prethodno je prihvatio da ta stranke bude dio nove vlade.

Funkcioner SNP-a Bogdan Božović je kazao da je napravljen aneks sporazuma prema kojem će Šćekić biti potpredsjednik vlade koji je zadužen za demografiju i za mlade.

On je pojasnio da je to već promijenjeno u sporazumu i potpisaće ga lideri partija koji će činiti 44. vladu.

Predsjedništvo te partije je u ponedjeljak donijelo odluku da kandidati SNP-a za ministre u novoj vladi budu Joković i Šćekić.

Tada je saopšteno da je Joković kandidat za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Šćekić za potpredsjednika vlade za regionalni razvoj i ministra sporta i mladih.

Joković i u odlazećoj vladi pokriva poziciju ministra poljoprivrede, ali je i potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem. Šćekić je na funkciji ministra zdravlja.

U sporazumu o novoj vlasti, koji su prošle sedmice potpisali lider 11 stranaka, piše da SNP treba da predloži "potpredsjednika za regionalni razvoj sa resorom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede", kao i ministra sporta i mladih. Stoga je nejasno kako je rukovodstvo SNP-a spojilo potpredsjedničku poziciju s resorom sporta.

Izbor nove vlade očekuje se početkom sljedeće sedmice.

Bonus video: