BS pokrenula akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Gaze: "Alarm za svijet da užasani teror mora hitno prestati"

Iz BS su rekli da agresija, koja se skoro pune četiri sedmice sprovodi nad civilima Palestine s ciljem istrebljenja jednog naroda, mora hitno prestati, kako bi se zaustavilo stradanje djece i svih nevinih osoba i kako bi se spriječila humanitarna katastrofa u pojasu Gaze

5005 pregleda 15 komentar(a)
BS, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Gaze, u kancelarijama te stranke širom Crne Gore.

Iz BS su rekli da agresija, koja se skoro pune četiri sedmice sprovodi nad civilima Palestine s ciljem istrebljenja jednog naroda, mora hitno prestati, kako bi se zaustavilo stradanje djece i svih nevinih osoba i kako bi se spriječila humanitarna katastrofa u pojasu Gaze.

“Preko osam hiljada ubijenih osoba, od čega su preko tri hiljade djeca, alarm je za cijeli svijet da taj užasani teror mora hitno prestati”, istakli su iz BS.

Kako su kazali iz te partije, u Gazi je na sceni humanitarna katastrofa, ljudi su ostavljeni bez vode, hrane, goriva i medicinskih sredstava.

BS je pozvala Ujedinjene nacije da humanitarna pomoć što prije dođe do stanovnika Gaze, kako bi spriječili dalje urušavanje života u Palestini.

“BS je pokrenula prikupljanje pomoći za stanovnike Gaze, u svim našim kancelarijama širom Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će akcija trajati do 3.novembra, nakon čega će prikupljena pomoć biti upućena narodu Palestine.

Bonus video: