Rajzing Rajnke: Aktivnosti Mićunovića i Davidovića omogućile korupciju i podrivaju demokratske institucije

Cilj aktivnosti zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade je zaista pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokratskih institucija u Crnoj Gori, to je naš cilj"

34874 pregleda 80 reakcija 79 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke rekla je da su nezakonite aktivnosti Branislava Mićunovića i Miodraga Davidovića, omogućile korupciju i da podrivaju demokratske institucije što je otvorilo vrata malignom ruskom uticaju.

On je to rekla na konferenciji "Lokalni javni emiteri - nova perspektiva".

Sjedinjene Američke Države uvele su juče sankcije Mićunoviću i Davidoviću, zbog, kako je navedeno, povezanosti sa kriminalom i zlonamjernim uticajem Rusije u regionu.

"Cilj aktivnosti zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade je zaista pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokratskih institucija u Crnoj Gori, to je naš cilj", odgovorila je Rajzing Rajnke na pitanje TV Vijesti.

Dodala je da ohrabruje Vladu Crne Gore da se na ozbiljan način uključi i osigura da građani Crne Gore vjeruju svojim institucijama i liderima.

"Kako bi ova zemlja ostvarila svoj cilj - ulazak u Evropku uniju", zaključila je Rajzing Rajnke.

Bonus video: