Radović: Savić kazao da Božović nije ništa potpisao

"U odnosu na vaše navode kojima ukazujete bojazan da se potpis okrivljenog M.B. zloupotrbljava, upućujemo Vas da se povodom navedenog možete obratiti nadležnom tužilaštvu"

13541 pregleda 5 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Da li i kada je pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović potpisovao dokumenta u spuškom zatvoru, dovela je raspravu na sjednici budvanskog parlamenta do usijanja.

Nakon rasprave Krsto Radović se javio za riječ navodeći da je upravo od predsjednika Višeg suda Borisa Savića dobio službeni odgovor da je taj sud poslednji put dozvolio Božoviću da potpiše 20. novembra.

"U odnosu na vaše navode kojima ukazujete bojazan da se potpis okrivljenog M.B. zloupotrbljava, upućujemo Vas da se povodom navedenog možete obratiti nadležnom tužilaštvu", odgovorio je Savić a pročitao Radović.

Odmah se za riječ javio predsjednik SO Budva Nikola Jovanović optužujući Radovića da manipuliše, te da on nikada nije rekao da je Božović juče potpisao dokumenta, te da nije bilo kršenja zakona.

Marko Marković (Demokrate) tvrdi da je Statut fundamentalno povrijeđen.

"Odluka o linijskom gradskom i prigradskom prevozu je mogla da se nađe na dnevnom redu ukoliko ju je juče ili danas potpisao predsjednik Opštine Milo Božović. Znači, juče je Sekretarijat za komunalno stambene poslove zaveo ovaj dokument. Ja ne znam da je Božović bio u prilici da potpiše ovaj dokument juče. Mislim da je ovdje zlouptrijebljen faksimil Božovića. Shodno tome naš klub odbornika će uputiti Višem sudu urgenciju da nam dostavi informaciju kada su dozvolili Božoviću potpisivanje dokumenta koja su se našla na dnevnom redu, sve zbog bojazni da se njegov potpis zloupotrebljava. Postavlja se pitanje i za sva ostala dokumenta koju su i ranije potpisivana“, naglasio je je Marković.

Jovanović je istakao da je u pitanju dezavuisanje javnosti.

"Nije zloupotrebljen potpis, angažujte grafologa. Sva dokumenta koja su upućena Skupštini opštine, svaki akt je potpisao Božović. Nikad nije korišten faksimil, niti je bilo kada zloupotrebljen. Zadnji put je Božović potpisivao 22. novembra“, kazao je Jovanović.

Šefica odborničkog kluba nekadašnjeg DF-a Marijana Božović je potvrdila riječi Jovanovića navodeći da nije zloupotrijebljen potpis Božovića.

Bonus video: