Smailović: BS će snažno doprinijeti evropskom putu Crne Gore

Smailović je kazao da u fokusu svake vlade mora biti evropski put Crne Gore

1563 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) snažno će doprinijeti evropskom putu Crne Gore, kazao je šef kluba poslanika te partije Amer Smailović i poručio da se odlučnije mora krenuti sa reformama, posebno u oblastima 23 i 24.

Iz BS-a je saopšteno da se Smailović sastao danas sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, Majklom Milerom.

Smailović i Miler su, kako su naveli iz te partije, razgovarali o evropskom putu države, s fokusom na nastavak pregovora, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica Evropske unije (EU).

Smailović je kazao da u fokusu svake vlade mora biti evropski put Crne Gore.

„Istakao je da građani Crne Gore svoju budućnost vide u EU i poručio da se odlučnije mora krenuti sa reformama, posebno u oblastima 23 i 24“, navodi se u saopštenju.

Smailović je rekao da žali što su tri posljednja izvještaja o napretku Crne Gore pokazala stagnaciju na evropskom putu.

„Poručio je da će BS, kao članica Evropske narodne partije (EPP), dati snažan doprinos evropskim integracijama“, kaže se u saopštenju.

Miler je rekao da je EU spremna da obezbijedi značajnu podršku u cilju ostvarenja bržeg napretka u sprovođenju ključnih evropskih reformu u Crnoj Gori.

On je kazao je da Crna Gora treba da se fokusira na reforme u oblasti vladavine prava, naročito u pogledu ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24.

To bi, kako je ponovio, predstavljalo ključnu prekrekretnicu u procesu pristupanja Crne Gore EU i omogućilo dalji napredak zemlje i početak zatvaranja preostalih pregovaračkih poglavlja.

Bonus video: