GI 21. maj: DPS uspio da upropasti ideju homogenog bojkota popisa i podijeli suverenističku javnost

"DPS, njegovi sateliti i stranke manjinskih naroda očigledno su odlučili da podrže delegitimizovani i iskompromitovani popis"

8697 pregleda 5 komentar(a)

DPS (Demokratska partija socijalista) uspio je da upropasti ideju homogenog bojkota popisa i podijeli suverenističku javnost, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

"DPS, njegovi sateliti i stranke manjinskih naroda očigledno su odlučili da podrže delegitimizovani i iskompromitovani popis", ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Onio su dodali da je nakon dvomjesečne kolebljive i lakrdijaške politike motivisane isključivo stranačkim interesima DPS je završio u željenom ortakluku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem.

"Tako je popis pod firmom "konstruktivnog dijaloga vlasti i opozicije" postao samo mamac za manipulisanje suverenistima dok su pravi ciljevi vezani za vapaj DPS da se dogodine nađe u rekonstruisanoj Spajićevoj vladi. Proizvod takve sitnosopstveničke politike je činjenica da je DPS uspio da upropasti ideju homogenog bojkota popisa i podijeli suverenističku javnost. To znači da će dio suverenista bojkovati popis, dok će drugi dio učestvovati u popisivanju. Ipak, jedina dobra strana takve "odvažne i iskrene” predpopisne politike je ta što će se time ubrzati atrofija DPS-a i njegovih satelita koji su samo još jednom potvrdili da su nedostojna opozicija čak i ovakvoj degutantnoj i vazalnoj vlasti", poručili su iz GI 21. maj.

Vlada je preksinoć odgodila popis stanovništva, pa će on početi u nedjelju, 3. decembra.

Predsjedništvo DPS je preksinoć saopštilo da su spremni da daju doprinos kako bi se ispunili uslovi za popis koji će početi 3. decembra.

Bonus video: