Odbor saslušao kandidate za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika

Iz Skupštine je saopšteno da su sjednici prisustvovali su, i na pitanja poslanika odgovarali, kandidati Danilo Ćupić, Ilija Darmanović, Ivan Drobnjak, Elvis Duraković, Miodrag Iličković, Marko Ivanović, Ivan Kadić, Fikret Kurgaš, Dražen Medojević, Dragoljub Strugar i Miloš Vukčević

5190 pregleda 2 komentar(a)
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Skupština Crne Gore
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas je obavio konsultativno saslušanje kandidata koji ispunjavaju Zakonom propisane uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Iz Skupštine je saopšteno da su današnjoj sjednici prisustvovali su, i na pitanja poslanika odgovarali, kandidati Danilo Ćupić, Ilija Darmanović, Ivan Drobnjak, Elvis Duraković, Miodrag Iličković, Marko Ivanović, Ivan Kadić, Fikret Kurgaš, Dražen Medojević, Dragoljub Strugar i Miloš Vukčević.

"Nakon konstituisanja 28. saziva Skupštine Crne Gore, Odbor za politički sistem je na prvoj sjednici, održanoj 5. decembra 2023. godine, donio odluku o ponovnom saslušanju kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. U vezi sa navedenim, konsultativno saslušanje realizovano je u cilju upoznavanja, kako novih poslanika u Odboru, tako i svih poslanika u Skupštini, sa prijavljenim kandidatima, kako bi se utvrdio predlog odluke o izboru članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: