DPS Budva: Krapović dužan da ukloni ratnohuškački transparent iz našeg grada

Iz DPS-a poručili da se transparentom "Kad se vojska na Kosovo vrati" na Zavali "potpiruje agresija na suverenu državu, priznatu od strane Crne Gore"

7825 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Budvanski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je ministra odbrane Dragana Krapovića da, u domenu svojih ingerencija, sa ulaza u njegov rodni grad ukloni "ratno-huškački transparent" kojim se, kako kažu, "potpiruje agresija na suverenu državu, priznatu od strane Crne Gore".

"To je njegova dužnost kao ministra odbrane države članice NATO-a, i kao nekog ko je rođen u Budvi, gradu nekadašnjem simbolu crnogorskog turizma, koji sadašnja vlast pokušava da svede na nacionalističku palanku", navodi se u saopštenju.

Vijesti su juče objavile da je na kružnom toku na ulazu u Budvu, na Zavali, osvanuo veliki transparent, trobojka sa natpisom - "Kad se vojska na Kosovo vrati".

"Pozivanjem da se srpska vojska vrati na Kosovo, preko transparenta, nacionalističke grupacije navođene iz raznih paraobavještajnih službi, čiji su pripadnici očigledno svoje utočište našli u Budvi, a podršku u lokalnoj vlasti, provociraju i pokušavaju da ugroze skladni suživot njenih građana. Ovaj transparent je sramota ovog grada, njegove lokalne uprave, ali i Vlade i nadležnih institucija koje deklarativno podržavaju evropsku perspektivu Crne Gore, a sa druge strane pasivno gledaju na nacionalistička divljanja širom naše države", zaključuje budvanski odbor DPS-a.

Bonus video: