Rakčević: Knežević češće da komunicira sa partijskim kolegama prije iznošenja paušalnih ili netačnih podataka

"Uz puno razumijevanje političkog spektakla kolege Kneževića, iznošenje netačnih podataka i zamjene teza ne pomažu ni Opštini Zeta, a ni Glavnom gradu", naveo je zamjenik gradonačelnice Podgorice

9126 pregleda 6 komentar(a)
Rakčević, Foto: Boris Pejović
Rakčević, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević (GP URA) poručio je lideru Demokratske narodne partije (DNP) Milanu Kneževiću da češće komunicira sa svojim partijskim kolegama prije nego krene sa "iznošenjem paušalnih ili netačnih podataka", u vezi sa razgraničenjem Glavnog grada i Opštine Zeta.

"Uz puno razumijevanje političkog spektakla kolege Kneževića, iznošenje netačnih podataka i zamjene teza ne pomažu ni Opštini Zeta, a ni Glavnom gradu", naveo je Rakčević u reagovanju.

Knežević je ranije danas, odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini, rekao da je Rakčević "glavni kočničar" procesa razgraničenja Zete i Podgorice.

"Komisija iz Zete traži da dogovorimo nesporni dio, a za sporni da idemo na arbitražu, dok Luka Rakčević koči svaku mogućnost dogovora. Ako gospođa Injac ne postavi Luku Rakčevića 'na kružni tok u bloku 5' i odbije ga od Zećana preispitaćemo naše učešće u koaliciji u Glavnom gradu", kazao je Knežević.

Rakčević je naveo da je od prvog sastanka Organizacionog odbora za razgraničenje - koji je tek nedavno formiran, njihova uloga bila krajnje konstruktivna i dobronamjerna, zbog čega su insistirali na nedjeljnim sastancima i postizanju dogovora u što kraćem roku.

"U tom smislu smo i predložili da se nesporni dio imovine odmah upiše na ime novoformirane Opštine Zeta, a da se oko eventualnih spornih pitanja - pokušamo dogovoriti u narednom periodu. Ukoliko do tog dogovora ne dođe, uvijek ostaje proces arbitraže, koji bi sprovela upravo aktuelna Vlada Crne Gore, koju podržava gospodin Knežević, a ne partija iz koje ja dolazim", kazao je.

Takođe, kako dodaje, čitavim procesom razgraničenja rukovodi Ministarstvo iz sastava aktuelne Vlade, pa bi bilo za očekivati da Knežević informacije provjeri i sa svojim koalicionim partnerima na državnom nivou.

"Niko nikada nije tražio da aerodrom bude sastavni dio Glavnog grada, jer je isti dio katastarske opštine Golubovci i kao takav - nesporno mora pripasti novoformiranoj Opštini Zeta. Valjalo bi da kolega Knežević češće komunicira sa svojim partijskim kolegama koje sjede sa obje strane pregovaračkog stola, prije nego krene sa iznošenjem paušalnih ili netačnih podataka", poručio je Rakčević.

On je rekao da, upravo iz želje da što prije riješe sva otvorena pitanja, nikada neće biti smetnja dogovorima, dok god oni nisu na štetu bilo koje od strana.

Bonus video: