Bošnjačka stranka pozdravila kompletiranje Sudskog savjeta

"Današnja dvotrećinska podrška izabranim članovima pokazatelj je da je dijalog vlasti i opozicije oko najvažnijih pitanja dobra praksa, kojoj treba težiti i u narednom periodu, vodeći računa o srazmjernoj zastupljenosti pripadnika manje brojnih naroda”, navodi se u saopštenju.

3267 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) pozdravila je imenovanje tri člana Sudskog savjeta, čime je kompletiran sastav tog, kako ističu, važnog sudskog tijela.

“Vjerujemo da će današnje imenovanje Fikreta Kurgaša, Dražena Medojevića i Miodraga Iličkovića za članove Sudskog savjeta biti snažan impuls na planu jačanja najvažnijih sudskih institucija u državi", navodi se u saopštenju.

Smatraju da će novoizabrani članovi Sudskog savjeta, svojim referencama i iskustvom, doprinijeti da se "brojne manjkavosti unutar sudskog sistema počnu rješavati", počev od izbora nedostajućih sudija u osnovnim i višim sudovima.

"Današnja dvotrećinska podrška izabranim članovima pokazatelj je da je dijalog vlasti i opozicije oko najvažnijih pitanja dobra praksa, kojoj treba težiti i u narednom periodu, vodeći računa o srazmjernoj zastupljenosti pripadnika manje brojnih naroda”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: