Mandić sa Kunom: Raduje me napredak kada je u pitanju ekonomska saradnja Crne Gore i Kine

Mandić je kazao da je pred Skupštinom Crne Gore mnogo posla koji treba da se završi za kratak vremenski period.

2798 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da su Crna Gora i Kina prijateljske države i da ga raduje napredak kada je u pitanju ekonomska saradnja dvije zemlje.

Mandić je to kazao u razgovoru sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

Iz Skupštine su naglasili da se Mandić zahvalio Kunu na vrijednoj donaciji koju je Kina uručila Skupštini Crne Gore, i upoznao ga je sa dešavanjima koja su, prema njihovim riječima, tipična za parlament u decembru.

Mandić je dodao da je pred Skupštinom Crne Gore mnogo posla koji treba da se završi za kratak vremenski period.

mandic i kun
foto: Skupština Crne Gore

Iz Skupštine su dodali da je Mandić kazao da se pred Crnom Gorom nalazi veliki broj infrastrukturnih proizvoda, od kojih su najvažniji, kako kažu, nova dionica autoputa, rekonstrukcija pruge Beograd-Bar, kao i izgradnja novih obnovljivih izvora električne energije.

Prema njihovim riječima Kun se zahvalio Mandiću na izdvojenom vremenu.

"Pri tom istakavši da predsjednik Mandić sjajno obavlja svoj posao. Dodatno je upoznao predsjednika Skupštine o novim ekonomskim trendovima u Kini, te apostrofirao da su kineske kompanije vrlo zainteresovane za projekte vezane za autoput, rekonstrukciju željeznice i razvoju obnovljivih izvora električne energije u Crnoj Gori", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: