Božovićeva koalicija ponovo bez punog sastava, odložen izbor Jasne Dokić

Odlaganje sjednice tražila je koalicija “Milo Božović - Budva na prvom mjestu”, jer njihovih šest odbornika nije došlo, a time i izbor potpredsjednice Jasne Dokić, što je bilo na dnevnom redu, ne bi dobio podršku lokalnog parlamenta

4830 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nastavak sjednice Skupštine opštine Budva nije danas održan, iako je u sali bilo kvoruma.

Odlaganje sjednice tražila je koalicija “Milo Božović - Budva na prvom mjestu”, jer njihovih šest odbornika nije došlo, a time i izbor potpredsjednice Jasne Dokić, što je bilo na dnevnom redu, ne bi dobio podršku lokalnog parlamenta.

Nikola Kralj (NSD) zatrazio odlaganje sjednice uz obrazloženje da je potrebno još par dana kako bi koalicioni partneri iz NSD, DNP i PzP finalizovali koalicioni dogovor.

Marko Marković (Demokrate) pozvao je da pošto ima kvoruma da se izjasne o pitanju izbora potpredsjednice Opštine, jer postoji osnov hitnosti, zbog koga je i zakazana sjednica SO.

Predsjednik parlamenta Nikola Jovanović je kazao da je predlog kluba odbornika opravdan i po poslovniku, te da će izaći u sustet.

Ivan Ivanović (URA) naglasio je da ne vidi razloga da se sjednica odloži i da treba da se izjasne odbornici o izboru Dokić, pošto u skupštinskoj sali ima kvoruma.

Milan Tičić (DPS) kazao da su odbornici te partije došli na zasijedanje koje je zakazano u subotu samo kako bi se sve odluke izglasale.

“Šta treba da se još dogovarate, postoji kvorum i hajde da se izjasnimo”, naglasio je Tičić.

Joanović je potom odložio sjednicu i zakazao je za 29. decembar.

Bonus video: