Dašić za "Vijesti": Imam iskustva koliko i protivnici

Za svih 19 godina postojanja SNP-a nisam ništa uradio ni direktno ni indirektno što bi moglo nanijeti štetu partiji. U bilo kom slučaju ostaću član SNP-a
175 pregleda 5 komentar(a)
Goran Dašić, Foto: Filip Roganović
Goran Dašić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.08.2017. 12:22h

Najmlađi kandidat za predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Goran Dašić kazao je da njegovi protivnici na kongresu Vladan Joković i Snežana Jonica nemaju više političkog iskustva od njega, jer je u partiji praktično od njenog osnivanja.

“U potpunosti sam upoznat sa infrastrukturom Partije i načinom njenog funkcionisanja, praktično od osnivanja sam u SNP-u. Već jedanaest godina u kontinuitetu sam član najviših organa partije, Glavnog odbora (GO) i Izvršnog odbora GO. U GO sam izabran 2006. godine kada su njegov sastav, između ostalih činili i mnogi politički gorostasi crnogorske i jugoslovenske političke scene od kojih mnogi nažalost nisu među živima. Bio sam i savjetnik u poslaničkom klubu SNP-a”, kazao je on u razgovoru za “Vijesti”.

Da li možete očekivati pobjedu na kongresu kada nemate podršku velikih opštinskih odbora partije?

U ovom momentu svima u SNP-u je potrebna bezgranična posvećenost jačanju partije i očuvanju njenog jedinstva. Ja se, u tom smislu, ne opterećujem time imam li podršku ovog ili onog odbora, kako kažete manjeg ili većeg, jer za mene svi opštinski odbori imaju svoju važnost. Ono što je činjenica je da me podržavaju članovi SNP-a iz svih krajeva Crne Gore od kojih sam prethodnih dana dobio nebrojeno mnogo poziva podrške mojoj kandidaturi. Očekujem pobjedu na kongresu jer smjenjivost generacija i dolazak mlađih političara ne samo u SNP-u već i u Crnoj Gori znači izlazak iz postojećeg više nego teškog stanja u kome se svi nalazimo.

Postoji li mogućnost da na kongresu povučete kandidaturu?

Kandidaturu nisam prihvatio da bih odustao od nje.

Da li ćete ostati u partiji ukoliko ne budete izabrani za predsjednika?

Za svih 19 godina postojanja SNP-a nisam ništa uradio ni direktno ni indirektno što bi moglo nanijeti štetu partiji. U bilo kom slučaju ostaću član SNP-a.

Šta ćete promijeniti u SNP-u ukoliko pobijedite na kongresu?

SNP će biti stranka moderne političke profilacije sa nepromijenjenim ključnim programskim odrednicama, ali i te kako spremna za suštinsko podmlađivanje i popravljanje njenog imidža kako bi bila što prihvatljivija za generacije koje dolaze i mlade uopšte. Okupiću mladost SNP-a i svi ćemo zajedno, bez obzira na dosadašnje razlike, vratiti brend crnogorske političke scene, kao što je SNP, na mjesto koje mu pripada.

Nisam zaposlen u Komisiji, izabrala me većina poslanika

Kako komentarišete tvrdnje da iza Vaše kandidature stoji Srđan Milić, te da Vas je on zaposlio u Komisiji za koncesije?

Nisam zaposlen u Komisiji za koncesije, jer je to ad hok radno tijelo čiji članovi nisu zaposleni u njoj. U Komisiju sam izabran na predlog Skupštine Crne Gore, dobivši gotovo tročetvrtinsku podršku poslanika i ogromne većine poslaničkih klubova.

Naravno da je Milić kao tadašnji predsjednik SNP-a svesrdno podržao moju kandidaturu.

Bonus video: