Stoltenbergov savjetnik za vojna pitanja u posjeti Crnoj Gori

"Cilj posjete admirala Bauera Crnoj Gori je dodatno jačanje odnosa među saveznicama u Alijansi u svjetlu aktuelne globalne bezbjednosne situacije", saopštilo je Ministarstvo odbrane

5199 pregleda 11 komentar(a)
Rob Bauer, Foto: Ministarstvo odbrane
Rob Bauer, Foto: Ministarstvo odbrane

Admiral Rob Bauer, predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a i savjetnik za vojna pitanja generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga, boraviće u utorak i srijedu u posjeti Crnoj Gori.

Bauer će razgovarati u utorak sa ministrom odbrane Draganom Krapovićem, kao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

"Cilj posjete admirala Bauera Crnoj Gori je dodatno jačanje odnosa među saveznicama u Alijansi u svjetlu aktuelne globalne bezbjednosne situacije", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kazali su da će Krapović i Bauer, u utorak u 10 sati, održati pres konferenciju u Vili Gorica u Podgorici.

Gost iz NATO-a održaće i predavanje za studente humanističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica na temu “Procesi donošenja odluka Vojnog komiteta u trenutnim bezbjednosnim izazovima”.

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić prirediće večeras svečanu večeru povodom zvanične posjete Bauera, saopštio ije njegov kabinet.

Bauer je boravio u Crnoj Gori u septembru 2022. tokom Konferencije načelnika generalštabova zemalja članica Američko-jadranske povelje.

Bonus video: