Ibrahimović u posjeti Rijasetu Islamske zajednice u BiH: BS most prijateljskih odnosa Crne Gore i BiH

"Raduje me dobar odnos između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Crnoj Gori"

3948 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore

Delegacija Bošnjačke stranke (BS), predvođena predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem, posjetila je danas Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, gdje su se sastali sa reisul-ulemom Huseinom ef.Kavazovićem, saopšteno je iz te partije.

Kako se navodi u saopštenju, Ibrahimović je zajedno sa potpredsjednikom BS Damirom Gutićem, poslanicom Kenanom Strujić-Harbić i šefom kabineta Izetom Ćorovićem, domaćine upoznao o aktuelnim pitanjima, kao i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci u Crnoj Gori.

“Imao sam zadovoljstvo da sa svojim saradnicima posjetim reisul-ulemu Kavazovića i da razgovaramo o aktuelnim društveno-političkim temama u dvije prijateljske zemlje. Izuzetno sam zadovoljan kako reisul-ulema posmatra događaje u ove dvije prijateljske države, ali i uopšte kakav je položaj Bošnjaka u ove dvije države. Raduje me dobar odnos između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Takođe, izvanredni su odnosi i Bošnjaka, samim tim šaljemo jasnu poruku zajedništva, poruku da smo spremni da, sa svim izazovima koji su ispred ove dvije države, sa svojim narodom damo snažan doprinos razvoju bilateralnih odnosa, ali i demokratizaciji društva, a samim tim da i što prije ove dvije lijepe države budu punopravne članice Evropske unije”, kazao je Ibrahimović.

On je ukazao na činjenicu da Bošnjačka stranka ima, kako je istakao, važnu ulogu u Crnoj Gori kada su u pitanju demokratski i politički procesi.

“Bošnjačka stranka je bila presudan glas za članstvo Crne Gore u NATO-u, od svog osnivanja je dala snažan doprinos razvoju multireligijskog i multietničkog društva u Crnoj Gori. Ono što je značajno i za građane Bosne i Hercegovine jeste da uvijek dajemo snažan doprinos kada su u pitanju dobri, prijateljski bilateralni odnosi između dvije države, ona je snažan most između njih” dodao je Ibrahimović.

"Reisul-ulema Kavazović je predsjedniku Ibrahimoviću zahvalio na svemu što BS čini za Bošnjake u Crnoj Gori i uputio riječi podrške. Sagovornici su iskazali opredjeljenje za međusobnu podršku i jačanje veze Bošnjaka Crne Gore i Bosne i Hercegovine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: