Ibrahimović sa Izetbegovićem: Raduju dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i BiH

Iz BS su naglasili da je inicirano kreiranje strategije kao zajedničkog odgovora i pristupa izazovima sa kojima se, kako su naveli, bošnjački narod suočava u regionu

4309 pregleda 28 reakcija 25 komentar(a)
Sa radne posjete: Ibrahimović i Izetbegović, Foto: Bošnjačka stranka
Sa radne posjete: Ibrahimović i Izetbegović, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović istakao je važnost dobre saradnje BS i Stranke demokratske akcije (SDA), uz poruku da ga raduju dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i BiH, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Oni su pojasnili da je Ibrahimović zajedno sa saradnicima, u okviru radne posjete Bosni i Hercegovini, sastao se u Sarajevu sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

"Na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić, poslanica BS Kenana Strujić–Harbić i šef kabineta predsjednika Bošnjačke stranke Izet Ćorović, razgovarano je o daljem jačanju veza i inteziviranju saradnje predstavnika bošnjačkog naroda iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore", piše u saopštenju.

Iz BS su naglasili da je inicirano kreiranje strategije kao zajedničkog odgovora i pristupa izazovima sa kojima se, kako su naveli, bošnjački narod suočava u regionu.

"Na sastanku je naglašena važnost snažnijeg uvezivanja organizacija Stranke demokratske akcije i Bošnjačke stranke koje okupljaju mlade i žene kroz realizaciju zajedničkih projekata", dodaje se.

Ibrahimović i Izetbegovićem su se saglasili da je budućnost regiona u EU i da je važno da, kako su naveli, sve bošnjačke partije u državama regije visoko u svojim prioritetima imaju taj cilj.

Dodali su da su osim Izetbegovića sastanku prisustvovali i potpredsjednik Haris Zahiragić i predsjednik Glavnog odbora SDA Safet Softić.

Iz BS su pojasnili da je Ibrahimović imao niz susreta sa pojedinacima iz, kako su naveli, političkog, akademskog, kulturnog i poslovnog života Sarajeva i Bosne i Hercegovine porijeklom iz Crne Gore.

Bonus video: