DPS Andrijevica: Opština duže vrijeme lažno obavještava Ministarstvo o sjednicama za smjenu predsjednika SO i Opštine

Oni su kazali da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti

3083 pregleda 0 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica je u saznanju da Opština Andrijevica već duže vrijeme lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine

To se između ostalog navodi u saopštenju DPS Andrijevica, u kojem su naveli da su sjednice zakazivane na njihovu inicijativu.

Prema njihovim riječima povod za pokretanje inicijative kao i prijedloga za njeno izglasavanje bio je neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, "jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je u ostavom njegova dužnost i obaveza", dodali su.

Oni su kazali da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti.

"Osim toga, navedeni član definiše da predsjednik opštine ne vrši poslove iz svoje nadležnosti ako ne obezbijedi izglasavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, sprovođenja strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojih politika", kazali su.

Prema njihovim riječima Ćulafić nije predložio Strateški plan razvoja opštine, mnogo duže od zakonskog roka šest mjeseci, "onda možemo zaključiti da postoje nepobitni argumenti i dovoljno razloga da Vlada u što hitnijem roku inicira njegovu smjenu".

Oni su pozvali Ministarstvo javne urave da izvrši kontrolu stanja u Opštini u kojoj je, kako su kazali, gotovo svim funkcionerima istekao v.d. mandat, "a Vladu Crne Gore da u skladu sa svojim nadležnostima razriješi nefunkcionisanje vlasti čime je onemogućeno ostvarivanje prava i obaveza naših sugrađana", zaključili su.

Bonus video: