NSD: Neosnovana krivična prijava protiv Mandića, pobijeđeni DPS sve usamljeniji

"Usamljenom DPS-u jedino i preostaje da istinski počne da izučava Krivični zakonik Crne Gore, ali isključivo zbog sebe i svojih članova", saopštila je Nova srpska demokratija

8605 pregleda 18 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nova srpska demokratija (NSD) kazala je da je neosnovana krivična prijava koju je dio opozicije Specijalnom tužilaštvu podnio protiv lidera te stranke i predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

"Danas smo bili svjedoci da je dio poslanika opozicije podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine Crne Gore, gospodina Andrije Mandića, uz obrazloženje da time žele da zaštite Crnu Goru od ostatka svijeta. U još jednom pokušaju političkog teatra, u kom jeftinim političkim doskočicama i predstavama za javnost, pokušavaju da politički profitiraju u onome na čemu su decenijama gradili političku mantru, čiji je ideolog isključivo DPS: stvaranje nacionalnog jaza u crnogorskom društvu", saopštio je NSD.

"U neosnovanoj krivičnoj prijavi, u kojoj tumače zakon druge države, a ne primjenjuju Zakon o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore, u kom je upravo i navedeno sve ono što stoji u kabinetu predsjednika Skupštine - da simboli Republike Crne Gore utvrđeni Zakonom o grbu i zastavi Republike Crne Gore iz 1993. godine, uživaju zaštitu kao i državni simboli utvrđeni tim zakonom", dodaje se u saopštenju.

Iz NSD-a kažu da je "pobijeđeni DPS sve usamljeniji".

"U pravnom galimatijasu i političkom skeču koji je bilo otužno posmatrati, osim nepoznavanja osnova pravnog sistema Crne Gore i elemenata bića takozvanog krivičnog i nepostojećeg djela, građanima Crne Gore danas je potpuno jasno da žive u drugačijoj i pomirenoj Crnoj Gori u kojoj je pobijeđeni DPS sve usamljeniji, na brodu politike podjela koju je narod na izborima kaznio, a koji napuštaju i njihovi dojučerašnji koalicioni partneri. Tako usamljenom DPS-u jedino i preostaje da istinski počne da izučava Krivični zakonik Crne Gore, ali isključivo zbog sebe i svojih članova kojima će se konačno baviti sve slobodnije pravosuđe Crne Gore, u krivičnim prijavama koje neće biti ni neosnovane ni lažne, već pravno i pravedno procesuirane", zaključuje se.

Bonus video: