Nikolić: NSD očekivano posegao za primitivnim doskočicama, umjesto funkcionera DPS-a u Spužu je Milo Božović

"Zbog toga, gospodo iz NSD-a, Krivični zakonik će najviše trebati upravo vama što zbog postojećih postupaka a što zbog onih koji nadolaze sa pristižućim Skaj materijalom i procesuiranjem svih zloupotreba koje su se desile u energetskom sektoru u prethodne tri godine"

3508 pregleda 6 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Nova srpska demokratija (NSD), u odgovoru na podnošenje krivične prijave od strane najvećeg dijela parlamentarne opozicije, očekivano je posegla za primitivnim doskočicama i floskulama koji su standardan repertoar njihovog političkog djelovanja, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Ono što u NSD-u još uvijek ne razumiju jeste da ih ipak javnost svakodnevno demantuje. Tako, umjesto funkcionera Demokratske partije socijalista – kako su decenijama najavljivali, danas je u Spužu Milo Božović, prvi saradnik Andrije Mandića i to pod sumnjom za šverc više tona kokaina. A društvo bi mu uskoro mogao praviti i sam Andrija Mandić s obzirom na to da proces pred Višim sudom u slučaju u kom je Mandić optužen za terorizam i dalje traje", navodi se u saopštenju.

"Zbog toga, gospodo iz NSD-a, Krivični zakonik će najviše trebati upravo vama što zbog postojećih postupaka a što zbog onih koji nadolaze sa pristižućim Skaj materijalom i procesuiranjem svih zloupotreba koje su se desile u energetskom sektoru u prethodne tri godine", zaključio je Nikolić.

DPS, Socijaldemokrate (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Demokratska unija Albanaca (DUA) podnijeli su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske Demokratije Andrije Mandića.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić je pojasnio da je prijava podnijeta zbog sumnje da je Mandić počinio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja.

"Mandić je suprotno zakonu u svom kabinetu istakao zastavu strane države, koja je uređena Zakonom o upotrebi zastave, grba i himne države Srbije, a zvanice nisu bili predstavnici države Srbije i time unizio Skupštinu", rekao je Nikolić na konferenciji za medije u parlamentu.

Iz NSD-a su kazali je da je krivična prijava koju je dio opozicije Specijalnom tužilaštvu podnio protiv Mandića neosnovana.

"Danas smo bili svjedoci da je dio poslanika opozicije podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine Crne Gore, gospodina Andrije Mandića, uz obrazloženje da time žele da zaštite Crnu Goru od ostatka svijeta. U još jednom pokušaju političkog teatra, u kom jeftinim političkim doskočicama i predstavama za javnost, pokušavaju da politički profitiraju u onome na čemu su decenijama gradili političku mantru, čiji je ideolog isključivo DPS: stvaranje nacionalnog jaza u crnogorskom društvu", saopštio je NSD.

Bonus video: