Vujičić: Partije koje su se zaklele da nikad neće praviti koaliciju sa DPS, prihvataju pomoć DPS

"Primjer sa današnje sjednice Skupštine opštine Budva ukazuje da svo vrijeme vlast u Budvi vrši DPS. Pored današnjeg primjera i činjenica da se kastrofalni planovi DUP Budva Centar i DUP Bečići i dalje koriste, jasno ukazuje da vlast u Budvi vrši DPS", istakao je Vujičić

3303 pregleda 7 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Kada odbornike bira partija umjesto građana, tada je sve moguće pa i da partije, koje su se zaklele da nikad neće praviti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), prihvataju pomoć DPS da se obezbijedi kvorum za rad sjednice.

To je u saopštenju naveo predstavnik budvanske Građanske akcije Božidar Vujičić.

Sa druge strane, kako je kazao, najjača opoziciona partija u Budvi umjesto da iskoristi nemogućnost većine da obezbijedi kvorum iz sopstvenih redova, nudi ruku spasa većini da i dalje opstane na vlasti.

"Primjer sa današnje sjednice Skupštine opštine Budva ukazuje da svo vrijeme vlast u Budvi vrši DPS. Pored današnjeg primjera i činjenica da se kastrofalni planovi DUP Budva Centar i DUP Bečići i dalje koriste, jasno ukazuje da vlast u Budvi vrši DPS", istakao je Vujičić.

On je dodao da Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora i dalje izbjegavaju da stave van snage DUP Budva Centar i DUP Bečići, iako su to kako je kazao Vujičić obećali građanima, još pred izbore 2016. godine.

"Navedeni planovi nepovratno uništavaju najdragoceniji prostor u Budvi, zato što su enormno prekoračili parametre iz plana višeg reda, zato što je istekao period na koji su usvojeni, zato što je urbanistički inspektor utvrdio da su usvojeni suprotno zakonu i zato što je odlukom o izradi prostorno urbanističkog plana opštine odrđen moratorijum na izgradnju, za ove planove, do usvajanja prostorno urbanističkog plana. Moratorijum na DUP Budva Centar i DUP Bečići ukinula je Vlada koju je predvodio premijer Dritan Abazović i pored činjenice da moratorijum određen da traje do usvajanja prostorno urbanističkog plana opštine, koji je još u fazi izrade", zaključio je Vujičić.

Skupština opština Budva danas je jednoglasno, glasovima odbornika krnjeg odbora Demokratskog fronta (DF) te opozicije iz redova Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije (SDP), Građanskog pokreta URA URA i koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS) razriješila je dužnosti dosadašnji sastav Savjeta Javne ustanove (JU) "Muzeji i galerije Budve".

Bonus video: