Nikolić: Žrtva Navaljnog posljednje upozorenje kako izgleda alternativa evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore

"U današnjoj Rusiji, kao 'demokratskom' uzoru i pokrovitelju dijela crnogorske vlasti, opozicija može da djeluje samo van granica Rusije"

10862 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u strogom sibirskom zatvoru Putinove Rusije, tragična je i tužna vijest za cio demokratski i slobodni svijet, saopštio je danas Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

"Žrtva koju je Navaljni podnio za svoje ideale, posljednje je u nizu upozorenja, kako izgleda alternativa zapadnim vrijednostima i evroatlantskom putu Crne Gore, na koju nas decenijama nagovaraju domaće destruktivne politike koje se danas za iste ciljeve bore sa pozicija državne vlasti. U današnjoj Rusiji, kao 'demokratskom' uzoru i pokrovitelju dijela crnogorske vlasti, opozicija može da djeluje samo van granica Rusije. Nema kritičkih medija, niti društvenih mreža, a zabranjen je rad i NVO organizacijama koje su se finansirale sa Zapada", istakao je Nikolić u saopštenju.

On je dodao da je zato najmanje što očekuju od onih predstavnika zvaničnih crnogorskih vlasti kojima su usta puna priče o evropskim vrijednostima, da po uzoru na kolege iz zemalja članica EU, pozovu ruske vlasti na sprovođenje nepristrasne i transparentne istrage povodom smrti Navaljnog.

Ruska zatvorska uprava je saopštila da je preminuo ruski opozicionar Aleksej Navaljni, dugogodišnji kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bonus video: