BS: Odluke donosimo samostalno, vrijeme je potvrdilo da su one bile vizionarske i državničke

"Da smo partija kojoj su principi na prvom mjestu, pokazali smo i 2016. godine, kada nam je nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali"

5075 pregleda 20 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) odluke donosi samostalno, a vrijeme je potvrdilo da su naše političke odluke bile vizionarske i državničke, saopšteno je iz te partije.

"Pošto posljednjih dana primjećujemo pojačano interesovanje naših kolega iz drugih političkih partija o tome kako će BS politički djelovati u narednom periodu, dajući nam 'savjete' i 'sugestije', na šta smo im iskreno zahvalni, podsjećamo sve njih, ali i javnost da smo u prethodnih 18 godina postojanja sve važne i strateške odluke, koje su se kasnije ispostavile kao ispravne, donosili, ne vodeći se klijentelističkim, niti uskostranačkim interesima, već u interesu naroda kojeg predstavljamo i države Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz BS-a su rekli da su Bošnjaci su kao narod skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore 2006. godine, i da su oni kao partija dali značajan doprinos euroatlantskim integracijama Crne Gore, što je, kako kažu, krunisano članstvom Crne Gore u NATO-u 2017. godine.

"Da smo partija kojoj su principi na prvom mjestu, pokazali smo i 2016. godine, kada nam je nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali. Bošnjačka stranka zna i znaće da donosi ispravne odluke, koje su u interesu bošnjačkog naroda i države Crne Gore", piše u saopštenju.

"Multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, naš je ključni politički cilj i naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu", zaključuje se.

Bonus video: