Strujić Harbić: Dolazak Dodika jasan znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike na Balkanu

"Nakon Rusije i Bjelorusije, Putina i Lukašenka, Milorad Dodik će se u Podgorici sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem. Interesantan i znakovit krug", poručila je Strujić Harbić

11210 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Strujić Harbić, Foto: Bošnjačka stranka
Strujić Harbić, Foto: Bošnjačka stranka

Secesionistička politika u Bosni i Hercegovini, protagonisti te politike i promoteri i proksiji ruske politike ne smiju imati podršku zvanične Crne Gore, jer to nije u skladu sa imidžom Crne Gore kao evropske države sa obavezama iz NATO članstva Crne Gore, a posebno nije u skladu sa dalajlamskim imidžom predsjednika Skupštine Crne Gore.

To je poručila poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić.

"Nakon Rusije i Bjelorusije, Putina i Lukašenka, Milorad Dodik će se u Podgorici sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem. Interesantan i znakovit krug, ocijenila je Strujić Harbić.

Ona je poručila da smatra da je važno da svi koji Crnu Goru vide u EU i NATO, demokratski i slobodnu, a ne u, kako je navela, savezu sa Rusijom i Bjelorusijom, ne ostanu gluhi i slijepi, "na sve učestalije alarme koji nas upozoravaju da crnogorski državni brod sa visoko podignutom zastavom Evropske unije ipak plovi ka nekoj drugoj a ne evropskoj luci".

"No, dok oni rade svoj posao, ono što su kroz program i dosadašnju politiku obećali građanima – građanska i evropska, NATO Crna Gora, primjer suživota na Balkanu, prvak u EU integracijama i država koja sa susjedima nema neriješenih pitanja postaje svoja suprotnost i utičište za političare i politike koji su proksiji ruske politike na Balkanu i koji imaju neskrivene težnje za razgradnjom jedinstvene Bosne i Hercegovine", zaključila je ona.

Bonus video: