PES: Kako se DPS ponaša, uskoro će im biti lakše da prebroje ko im je ostao, nego ko ih je napustio

"Očigledno da je, u nedostatku konstruktivne politike i vizije, ovoj partiji preostalo jedino da broji i konstatuje ko je sve imao priliku da se uvjeri u pogubnost njihovog djelovanja"

11866 pregleda 119 reakcija 119 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

U kakvom se političkom i organizacionom rasulu nalazi Demokratska partija socijalista (DPS), najbolje govori činjenica da, u pauzama između podizanja vještačkih tenzija, prebrojavaju ko ih je sve napustio tokom posljednjih godina i, gle čuda, do kraja tog spiska nikako da dođu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Očigledno da je, u nedostatku konstruktivne politike i vizije, ovoj partiji preostalo jedino da broji i konstatuje ko je sve imao priliku da se uvjeri u pogubnost njihovog djelovanja. Ta inercija je nezaustavljiva, što i sami priznaju. Zato je odliv članova sve veći, jer je ogromna većina postala svjesna koliko su DPS-ovi prioriteti građanske države, evropskog puta i boljeg standarda bili samo deklarativnog karaktera", navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su kazali da kako se DPS ponaša prema ljudima, "uskoro će im biti lakše da prebroje ko im je ostao, nego ko ih je napustio".

"Zato DPS nema problem samo sa pojedincima, već i sa koalicionim potencijalom, pa i ne čudi što ostaju usamljeni kada se glasa i za deblokadu pravosudnih institucija. Dok DPS iskazuje brigu za evropski put, podsjećamo javnost da ova partija nije glasala za kandidate Ustavnog suda, dva člana Sudskog savjeta i VDT-a. Da se DPS pitao vjerovatno bi i dalje imali v.d. status u brojnim institucijama, a evropski put bi se mjerio kao i do sada, statusom najdužeg pregovarača nakon Turske", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: