NSD Budva: Jovanović da zakaže sjednicu da se izabere Dokić

“Budući da je Vlada Crne Gore, kako je javnost informisana iz medija, postavila određene uslove vladajućoj većini u Budvi, čiji je i NSD dio, od suštinskog je značaja da se upoznamo sa tim zahtjevima i da sve one koji su utemeljeni u zakonu i koji su u skladu sa politikom Nove srpske demokratije, usvojimo i ispunimo"

15124 pregleda 32 reakcija 12 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Privremeni odbor Nove srpske demokratije (NSD) Budva pozvao je predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Nikolu Jovanovića da zakaže sjednicu SO Budva po hitnom postupku na kojoj bi se donijele odluke potrebne za prevazilaženje krize vlasti.

“Budući da je Vlada Crne Gore, kako je javnost informisana iz medija, postavila određene uslove vladajućoj većini u Budvi, čiji je i NSD dio, od suštinskog je značaja da se upoznamo sa tim zahtjevima i da sve one koji su utemeljeni u zakonu i koji su u skladu sa politikom Nove srpske demokratije, usvojimo i ispunimo. Na taj način pokazaćemo ozbiljnost i odgovornost prema građanima Budve i izbornoj volji i povjerenju koje su nam ukazali na izborima 22. oktobra 2022. godine. Pozivamo sve konstituente izborne liste 'Milo Božović - Budva na prvom mjestu' da podrže predlog da Jasna Dokić bude potpredsjednica Opštine Budva", navode u saopštenju iz ove partije i dodaju:

“Ona je jedini formalno predloženi kandidat od strane predsjednika Opštine Mila Božovića i samo takav predlog može biti glasan i može dobiti saglasnost Skupštine opštine Budva. Podsjećamo javnost, članstvo i simpatizere da je izbor Jasne Dokić na tu važnu funkciju usaglašen između predsjednika Opštine Mila Božovića i predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića. Pored navedenog, ovime želimo da otklonimo sve nedoumice kad je u pitanju izbor Jasne Dokić i stavove NSD Budva po pitanju očuvanja izborne volje građana kristalno jasnim ukupnoj zainteresovanoj javnosti”, ističe se u saopštenju.

Javnost je, kako se dodaje, već upoznata da je kriza nastala zbog neslaganja manjine od šest odbornika, čije je promašeno političko djelovanje dovelo, u krajnjem, i do prijetnje od strane Vlade da će uvesti privremenu upravu.

“O tome nedvosmisleno govori i činjenica da je jedan od glavnih uslova Vlade to što Strateški plan razvoja opštine Budva nije usvojen u zakonom propisanom roku, što je, na našu žalost, očigledan propust onih koji upravljaju Opštinom Budva u odsustvu predsjednika Opštine. Time su doveli u nezavidan položaj skuptšinsku većinu i predsjednika opštine Mila Božovića. Politička volja da se riješi kriza u lokalnoj vlasti je uvijek bila prisutna kod Nove srpske demokratije, i sve aktivnosti odbora NSD u Budvi su bile usmjerene ka postizanju dogovora, čemu svjedoči i nedavno predloženi koalicioni dogovor, koji nije podržan od strane naših kolaga, braće i sestara sa kojima smo se borili za pobjedu, a koji više ne dijele sa nama vrijednosti Nove srpske demokratije. Nažalost, imali su drugačije poglede na 'rješavanje' krize i organizovali skupštinsku većinu sa DPS-om, što smatramo trenutnom slabošću i greškom koju ćemo svi zajedno ispraviti. Predsjednik Andrija Mandić je nedavno pozvao sve strane na dogovor oko izbora Jasne Dokić i u tom smislu i opredijelio djelovanje NSD”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: