Joković: SNP nema vremenski okvir za rekonstrukciju Vlade, to se može uraditi kad Spajić odluči

Upitan o izobru šefa policije, Joković je naveo da želi da to bude kompetentna ličnost i da želi da se stane na kraj mafijaškim strukturama

16587 pregleda 102 reakcija 44 komentar(a)
Joković na konferenciji za medije, Foto: Luka Zeković
Joković na konferenciji za medije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.03.2024. 11:15h

Socijalistička narodna partija (SNP) nema vremenski okvir za rekonstrukcije Vlade, to se može uraditi kad premijer Milojko Spajić odluči, saopštio je lider SNP-a, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković .

On je to kazao na konferenciji povodom predstavljanja ovogodišnjeg Agrobudžeta, upitan da li će SNP biti dio Vlade nakon njene najavljene rekonstrukcije. Joković je naveo da u sporazumu o formiranju Vlade, piše gdje i u kojim resorima će biti promjene.

"Iz SNP-a nemamo apsolutno ništa protiv da to bude kad god poželi premijer ili kada se za to stvore potrebe. U suštini, što se tiče SNP-a nikakvih neće biti promjena", kazao je Joković.

On je prokomentarisao i stabilnost Vlade, odnosno odnose Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad, i naveo da je najvažnije da Vlada radi punom dinamikom. Istakao je da se iz medija vidi da postoje neki problemi, ali da Crna Gora nema vremena za čekanje i da je najbitnije da ekonomski država ide naprijed.

"Sitna neslaganja oko nekih kadrovskih rješenja, to je uvijek bilo samo smo do sada imali totalitarnu vlast pa neslaganja nisu mogla da izađu na vidjelo", pojasnio je on, te da je sada vlast transparentna i da svi imaju pravo na mišljenje i stav.

On je naveo da smatra da 44. Vlada može da zatvori veliki dio poglavlja i uvede Crnu Goru u Evropsku uniju.

O izboru šefa policije, Joković je naveo da želi da to bude kompetentna ličnost i da želi da se stane na kraj mafijaškim strukturama. On je naveo da je tokom sjednice o izboru bio u Rimu pa nije prisustvovao, te da smatra da je sve trebalo regulisati prije potpisivanja koalicionog sporazuma.

"Mi želimo da to bude kompetentna i časna ličnost. Ko god bude tamo moraće da radi po zakonu i u interesu građana i stav svih nas u Vladi je bio da to bude apolitična ličnost, da ne pripada nijednoj partiji i da radi u interesu građana", rekao je Joković.

Bonus video: