Opština Budva pokušaće da doskoči Vladi, za dva dana sprovešće raspravu

Aktuelna, podijeljena većina iz redova Božovićeve koalicije, njih 17 odbornika bivšeg DF-a, u petak bi na 10. sjednici SO, čiji je nastavak zakazan za 10 časova da izglasaju Jasnu Dokić za potpredsjednicu Opštine. Time je jedan uslov da se izbjegne prinudna uprava ispunjen

3290 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Opština Budva staviće sjutra i preksjutra na javnu raspravu nacrt Strateškog plana Opštine Budva za period od 2024. do 2028. godine, kako bi taj dokument mogao biti usvojen u petak na sjednici parlamenta.

Time administracija Mila Božovića pokušava da izbjegne uvođenje prinudne uprave u gradu, nakon što je Vlada Milojka Spajića dala rok od deset dana da se usvoji taj dokument, izabere potpredsjednik i pritvoreni Božović privremeno udalji sa posla.

Na osnovu Odluke Vlade Crne Gore o upozorenju Skupštini opštine Budva, glavna administratorka Opštine Budva Nevenka Božović Jovović utvrdila je program javne rasprave koja će biti održana 20. i 21. marta.

Podsjećamo, javna rasprava za svaki od opštinskih akata traje dvije sedmice.

Aktuelna, podijeljena većina iz redova Božovićeve koalicije, njih 17 odbornika bivšeg DF-a, u petak bi na 10. sjednici SO, čiji je nastavak zakazan za 10 časova da izglasaju Jasnu Dokić za potpredsjednicu Opštine. Time je jedan uslov da se izbjegne prinudna uprava ispunjen.

Preostalo je da u petak u 14 časova za kada je zakazana 12. sjednica SO po hitno postupku budu jednoglasni da Božovića koji iz spuške ćelije 11 mjeseci rukovodi gradom udalje sa posla, te da usvoje i strateški plan.

Bonus video: