Čarapić: Odbornici posebnog kluba sa DPS-om planiraju opstrukciju vlasti

"Danas su se materijalizovale spekulacije da novonastali posebni klub planira opstrukciju vlasti zajedno sa DPS-om, ali i navodi da određeni neformalni centri moći žele da naruše političku stabilnost u Crnoj Gori”

4589 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Twitter/CarapicVasilije
Foto: Twitter/CarapicVasilije

Spekulacije da novonastali posebni klub odbornika u Skupštini Glavnog grada planira opstrukciju vlasti zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), danas su se materijalizovale, poručio je poslanik i odbornik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

Sjednica podgoričkog parlamenta prekinuta je danas zbog nedostatka kvoruma, budući da na zasijedanje niješu došli bivši odbornici PES-a koji su formirali posebni klub, kao ni odbornici predvođeni DPS-om.

Čarapić je, u objavi na društvenoj mreži X, naveo da odbornički klub PES-a ima izborni legitimitet, da je najjači u okviru lokalne vlasti i fokusiran na sprovođenje programa.

On je dodao da se u PES-u zalažu za stabilnost i poštovanje postojećeg koalicionog sporazuma koji je u velikoj mjeri pokazao funkcionalnost.

“S druge strane, danas su se materijalizovale spekulacije da novonastali posebni klub planira opstrukciju vlasti zajedno sa DPS-om, ali i navodi da određeni neformalni centri moći žele da naruše političku stabilnost u Crnoj Gori”, rekao je Čarapić.

On je kazao da su u PES-u izdenađeni što njihove kolege, koje su zastupale princip “meritokratije”, u ovom slučaju ipak demonstriraju manire koji su bliži partitokratiji.

“Odnosno, prioritet su broj funkcija u odnosu na stabilnost i funkcionalnost”, dodao je Čarapić.

Bonus video: