SNP: Očuvanje sjećanja na žrtve NATO bombardovanja je moralna obaveza društva

"Na današnji dan, prije 25 godina, avioni NATO-a bombardovali su, bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, suverenu zemlju SR Jugoslaviju, čiji je dio bila i naša Crna Gora"

8824 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Očuvanje sjećanja na žrtve NATO bombardovanja je moralna obaveza društva, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Na današnji dan, prije 25 godina, avioni NATO-a bombardovali su, bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, suverenu zemlju SR Jugoslaviju, čiji je dio bila i naša Crna Gora. Taj 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti i uvijek ćemo čuvati sjećanje na sve nevino nastradale u tom nepotrebnom i duboko nepravednom ratu", ističe se u saopštenju SNP-a.

Iz te partije su dodali da imaju obavezu da se sa dubokim pijetetom sjećaju žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih.

"Svaki život koji je izgubljen je tragedija i moralna obaveza društva je da njeguje kulturu sjećanja na žrtve, da znanjem i edukacijom novih generacija spriječi da se takva nepravda više nikada nikome ne ponovi. Crna Gora, kao država koja je prije 25 godina preživjela takvo iskustvo, ima imperativ da u međunarodnoj areni bude najveći zagovornik mira i građenja konsenzusa među narodima kroz razgovor i razumijevanje", poručili su iz SNP.

Bonus video: