DPS Budva: Skratiti mandat Skupštini i organizovati izbore

"Lokalna vlast faktički ne postoji i njena nespremnost da se odrekne funkcija i privilegija izaziva zgražavanje svakog stanovnika Budve"

12067 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije (DPS) Budva traži da se skratiti mandat Skupštini i da se u tom gradu organizuju izbori

"Parlamentarna većina koja već godinu dana drži Budvu zarobljenom u međusobnim sukobima i optužbama mora konačno da pokaže minimalnu odgovornost prema građanima i skrati mandat Skupštini na inicijativu 340 građana - koju je Demokratska partija socijalista predala u skupštinsku proceduru", piše u saopštenju OO DPS Budva.

Ističu da je Budva danas jedina opština na svijetu kojom se, skoro punu godinu, upravlja iz pritvora.

"Lokalna vlast faktički ne postoji i njena nespremnost da se odrekne funkcija i privilegija izaziva zgražavanje svakog stanovnika Budve. Takođe, ova kriza samo je repriza svega što se u Budvi događa još od 30. avgusta kada je nakon krize vlasti bivšeg predsjednika Opštine Bata Carevića došlo do organizacije vanrednih lokalnih izbora", saopšteno je iz DPS-a.

Zbog svega navedenog, kako dodaju. vrijeme je da se mandat ponovo vrati građanima.

"I da Budva konačno dobije pristojnu i funkcionalnu gradsku upravu. Pozivamo odbornike vlasti da pokažu odgovornost makar jednom tokom ovog mandata i da stave interes građana ispred ličnog i partijskog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: