URA, PzP i Poseban klub odbornika potpisuju memorandum o saradnji: "Riješena kriza" vlasti u Podgorici

"Svoj doprinos ostvarenju navedenog cilja, u Skupštini glavnog grada, daćemo kroz koordinisano i zajedničko djelovanje naših odbornika”, kazali su u saopštenju nakon sastanka odbornici GP URA, PzP-a i Posebnog kluba"

31250 pregleda 104 reakcija 99 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Odbornici GP URA, PzP-a i Posebnog kluba odbornika sastali su se danas kako bi se dogovorili o zajedničkom djelovanju u okviru parlamentarne većine Skupštine glavnog grada čime je riješena kriza vlasti u Podgorici. Oni tvrde da je kriza vlasti u glavnom gradu riješena, dodajući da će ubrzo potpisati memorandum o zajedničkom djelovanju.

“Naše zajedničko djelovanje u budućem periodu ima za cilj saradnju na programskim osnovama uz potpuno poštovanje ranije potpisanog koalicionog sporazuma postojeće odborničke većine", kazali su u saopštenju.

Oni su rekli da su im potrebe građana i građanki Podgorice na prvom mjestu kao i funkcionalna gradska uprava.

"Svoj doprinos ostvarenju navedenog cilja, u Skupštini glavnog grada, daćemo kroz koordinisano i zajedničko djelovanje naših odbornika”, kazali su u saopštenju nakon sastanka odbornici GP URa, PzP-a i Posebnog kluba", dodali su.

Ističu da parlamentarna većina i dalje postoji, ali uz promjenu konstituenata vlasti koja se mora konstatovati i poštovati.

“Očekujemo od svih činilaca vlasti konstruktivan pristup uz poštovanje da naše naredno zajedničko djelovanje znači zajedničko djelovanje, zasada, 11 odbornika. Ostajemo otvoreni za saradnju sa drugim odbornicima koji dijele programske vrijednosti i žele da pomognu jačanju i poboljšanju rada gradske uprave. Ubrzo ćemo i zvanično potpisati memorandum o zajedničkom djelovanju čime će navedeni odbornici činiti najveću grupu odbornika u okviru parlamentarne većine”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: