PES: Očekujemo da novi odbornički klub poštuje važeći koalicioni sporazum

"Formalizovana postizborna saradnja u Podgorici odborničkih klubova Medojevića, Abazovića i Milatovića može biti jako ohrabrujući pristup ukoliko je cilj prekid opstrukcija u Glavnom gradu", saopštili su iz PES-a

4650 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Povodom najave da će odbornici GP URA, PzP-a i Posebnog kluba u podgoričkoj Skupštini ubrzo potpisati memorandum o zajedničkom djelovanju, oglasili su se iz Pokreta Evropa sad porukom da očekuju da novi odbornički klub poštuje važeći koalicioni sporazum.

"Formalizovana postizborna saradnja u Podgorici odborničkih klubova Nebojše Medojevića, Dritana Abazovića i Jakova Milatovića može biti jako ohrabrujući pristup ukoliko je cilj prekid opstrukcija u Glavnom gradu.

Ukoliko su se ipak ove partije, koje su ispod ili na ivici cenzusa udružile da bi kreirale postizborni inženjering i dovodile u pitanje aktuelni koalicioni sporazum, onda im PES u tome neće biti sagovornik", stoji u saopštenju PES-a.

"Ipak, želimo da vjerujemo da će novi odbornički klub biti konstruktivan u narednom periodu, kako su i naveli u memorandumu i da će biti posvećen poštovanju koalicionog sporazuma, zasnovanog na izbornom legitimitetu i političkoj realnosti", zaključuju iz ove partije.

Bonus video: