Knežević: Sumnjam da me agenti ANB-a i dalje prate

Pozvao da ga VDT i SDT saslušaju povodom objava na M portalu da je on agent stranih službi bezbijednosti.

25960 pregleda 85 reakcija 73 komentar(a)
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je kazao da sumnja da se nezakonite odluke Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) o njegovom prisluškivanju i praćenju i dalje sprovode.

On je na današnjoj pres konferenciji podsjetio na prisluškivanja u hotelu Palas, ali i na praćenje Nebojše Medojevića, Andrije Mandića i njega od 2016. do 2020 godine.

On tvrdi i da agenti ANB-a pišu za M portal, ali i da je to potvrdila urednica tog portala Danica Nikolić.

Knežević je na pres konferenciji rekao da je taj medij, "blizak klanu iz Bemaksa" i da je on tužio glavnu odgovornicu tog portala Danicu Nikolić, zbog teksta u kom piše da je on saradnik stranih službi bezbijednosti.

"Nikolić je rekla da ona to nije pisala već neki agenti čija imena ne želi da otkrije i da su joj saopštili da su tajni podaci, u koje nije imala uvid, ali u koje nema sumnju da su istiniti. S obzirom na to da se radi o podacima koje je dobila kad je na čelu ANB-a bio Savo Kentera, pozivam Više državno tužilaštvo i Lepu Medenicu, inače kumu Zorana Lazovića da već danas reaguje na ove navode, a takođe pozivam i SDT da me pozovu na saslušanje jer Nikolić tvrdi da su istiniti podaci", rekao je Knežević.

On je poručio da ako je saradnik stranih službi bezbjednosti, onda Crna Gora treba da reaguje, da ga uhapsi i skine mu imunitet.

"Ja se neću pozivati na imunitet. Ako ja nisam agent tajnih službi, onda ovaj rpedmet treba da preuzme VDT, Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), ali i da se oglasi vrhovni državni tužilac. Ako agenti ANB-a tvrde da u onome što su pisali za M portal se nalaze dokumenti pod oznakom tajnosti i na osnovu kojih ono imaju konkretne dokaze o mojoj saradnji sa stranim službama bezbjednosti, onda je jasna pozicija ANB-a, ali i Uprave policije i SDT. Portal Udar nije prekinuo sa radom, nego ima svoju ćerku firmu - portal M. Nalazi se u istoj zgradi kao Bemaks. Imamo agente koji krše zakon i pišu za M portal, a država ćuti", rekao je Knežević.

On je kazao da će dostaviti zapisnik gde piše da dijelovi ANB pišu za M Portal.

"Ovo se sve dešavalo dok je na čelu ANB bio Kentera. Ja sam podnio još jednu tužbu protiv M portala jer su pisali da me je vrbovao neki službenik ambasade Rjepin, ali ovaj nedavni slučaj je pokazatelj da je bezbjednosni sektor dotakao dno i sve ovo što se izdešavalo u ovoj borbi za prevlast u njemu dovoljno govori o tome da nije došlo do demontaže onih struktura unutar ovog sektora koji su bili udarna pesnica i tajna policija DPS-a u obračunu sa političkim neistomišljenicima", rekao je Knežević.

Sve što je predmet razgovora sa Spajićem, obaviće bez medija

Odgovarajući na pitanje novinara da li je bio na sastanku parlamentarne većine u Šipčaniku, Knežević je kazao da nije bio i da će sve ono što treba biti predmet razgovora između njega i premijera Milojka Spajića obaviti mimo medija.

"DNP ostaje privržena koalicionom sporazumu i očekujemo da se ostali činioci tako ponašaju", kazao je on.

Bonus video: