Odbornički klub "Budva naš grad!": Ponašanje političkih elita identično dobu DPS-a kada su se resursi samo otimali

"Postavljamo javno pitanje menadžmentu Morskog dobra zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote"

6048 pregleda 17 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović

Odbornički klub "Budva naš grad!" saopštio je večeras najoštrije osuđuje današnju odluku Vlade Crne Gore da poništi zaključak o ustupanje Luke Budva opštini Budva.

Vlada je na današnjoj sjednici dodijelila Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Luku Budva.

"S obzirom da je ista usvojena u periodu kada su već raspisani lokalni izbori to nedvosmisleno dokazuje da se Vlada nakon neuspješnog pokušaja uvođenja prinudne uprave, umiješala u izborni proces. Ovaj potez vidimo kao čin političke odmazde prema svim građanima Budve i nedopustivo ponašanje Vlade koja se usudila da raskine ugovor između Morskog dobra i Opštine Budva po kojoj je luka trebala biti vraćena građanima. Ovakvo skandalozno ponašanje političkih elita koji sjede u Vladi je identično ponašanju u doba DPS kada su se resursi iz Budve samo uzimali i otimali. Na ovaj način izigrani su građani Budve i to najviše oni koji su se 30 godina borili protiv 'privatnog zakupca' luke po mjeri DPS", ističe se u saopštenju.

Iz Odborničkog kluba "Budva naš grad!" su dodali da sa pravom mogu da sumnjaju da su napravljeni novi dilovi i da ce preko Morskog dobra luka završiti ponovo u privatne ruke.

"Postavljamo javno pitanje menadžmentu Morskog dobra zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote. Svima je poznato da je Opština Budva zahtijevala početak postupka uvođenja u posjed od strane Morskog dobra i baš kada je sledeće nedelje to trebalo da se desi, Vlada hitno poništava odluku i onemogućava opštinu u toj namjeri. Očigledno su u pitanju novi dilovi po starom modelu koje ne smijemo dozvoliti. Pozivamo sve građane, zainteresovane korisnike, predstavnike NVO da zajedničkim snagama pružimo adekvatan odgovor na nedopustiv čin represije Vlade Crne Gore", poručili su iz Odborničkog kluba "Budva naš grad!" .

Budvanski parlament je raspušten 25. marta, samo godinu i po nakon lokalnih izbora na kojima je nekadašnji Demokratski front (DF) predvođen pritvorenim predsjednikom Milom Božovićem, osvojio apsolutnu većinu.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rapisao je lokalne izbore u Budvi za 26. maj.

Bonus video: