PES: Očekujemo da tužilaštvo utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere prije izbora

Oni su to kazali povodom iskaza advokata Do Kvona, Gorana Rodića koji je juče u emisiji "Načisto" istakao da je Južnokorejski državljanin na saslušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan

13953 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
PES (Ilustracija), Foto: Pokret Evropa sad
PES (Ilustracija), Foto: Pokret Evropa sad

Očekujemo da tužilaštvo što prije utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana prije izbora, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad (PES).

Oni su to kazali povodom iskaza advokata Do Kvona, Gorana Rodića koji je juče u emisiji "Načisto" na TV Vijesti istakao da je južnokorejski državljanin na saslušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan.

"Takođe, sada je dodatno jasnije i koji su motivi zloupotrebe Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koga je zbog sadržaja Do Kvonovog pisma, zakazao i organizovao tadašnji premijer i sadašnji opozicionar Dritan Abazović. Jako je indikativan zaključak nekadašnjeg premijera Abazovića da su Do Kvonovi navodi, a koji su netačni, zaslužili da budu predmet rasprave na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, a nisu razmatrani navodi Nebojše Medojevića, aktuelnog saveznika URA-e, da postoje konkretni dokazi u involviranosti Abazovića u švercu cigareta", dodali su.

Prema njihovim riječima oni koji su zloupotrijebili Vijeće za nacionalnu bezbjednost u političke svrhe i prvo tvrdili, pa kasnije demantovali da Do Kvon finansira PES, već, kako su kazali, snose političku odgovornost.

"Međutim, jako je važno i zbog javnosti da nadležni organi utvrde svaki detalj ove afere, koja je nakon iskaza advokata Rodića potpuno razobličena", zaključili su.

Bonus video: