Nikolić: Novović procesuirao direktoricu ASK-a zbog ličnog animoziteta njegove supruge

"Jučerašnja akcija još jedan je primjer koji dokazuje selektivnost u radu SDT-a, a okolnost da su prije svih informaciju objavili Vijesti i Aleksa Bečić pokazatelj je sprege između Tužilaštva, režimskih medija i parlamentarne većine koja revanšistički progoni sve koji su smetnja planovima aktuelne vlasti", kazao je Nikolić

6617 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: DPS
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Specijalno državno tužilaštvo na čijem je čelu Vladimir Novović procesuiralo je direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović kao posljedicu ličnog animoziteta prema njoj njegove supruge Lidije i želje da Vijesti i MANS konačno preuzmu kontrolu nad jednom od rijetkih državnih institucija koja je u posljednje četiri godine pokazala integritet i rezistentnost na medijski pritisak, poručio je portparol DPS-a Miloš Nikolić u saopštenju dostavljenom medijima.

"Jučerašnja akcija još jedan je primjer koji dokazuje selektivnost u radu SDT-a, a okolnost da su prije svih informaciju objavili Vijesti i Aleksa Bečić pokazatelj je sprege između Tužilaštva, režimskih medija i parlamentarne većine koja revanšistički progoni sve koji pokažu integritet u obavljaju funkcije i koji su smetnja planovima aktuelne vlasti.

Tako, Skaj tužilac Novović nakon provjeravanja kvaliteta vina i rakije Zorana Lazovića sada provjerava kilometražu na službenom autu umjesto da se bavi stvarnim poslom iz svoje nadležnosti. Novović duguje javnosti odgovor na pitanje ko je nabavljao kalašnjikove i pripremao napad na institucije 30. avgusta, koga je sve škaljarski klan finansirao u susret tim izborima, ko je nabavljao kriptovane telefone za Dritana Abazovića, kako su kupovane akcije Luke Bar, ko je odgovoran za milionsku štetu u CEDIS-u i Elektroprivredi, kako je Mijo Lekić potpisao ugovor de facto sam sa sobom u iznosu od 62 miliona eura, ko je odgovoran za zapošljavanje 30.000 ljudi za četiri godine. Ovo je samo dio očiglednih nepočinstava koja su počinjenje u posljednje četiri godine a u odnosu na koje Skaj tužilac ostaje nijem", navodi se u saopštenju.

"Finalno, u isčekivanju odgovora SDT-a molim Vukasa Radonjića da ovog puta svoj posao uradi ozbiljnije kako još nekom konfuznom i nesuvislom reakcijom ne bi dodatno nastavio da urušava mrvice autoriteta institucije koju predstavlja", zaključuje Nikolić.

Bonus video: