Mandić: Skupština posvećena usvajanju zakona neophodnih za dobijanje pozitivnog IBAR-a

On je istakao da je posjeta predsjednice Slovenije izuzetno dobra poruka i da Crna Gora prepoznaje zalaganje Slovenije kada je u pitanju proces evropskih integracija Crne Gore

4881 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Andrija Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore u potpunosti je posvećena usvajanju zakona koji su neophodni za dobijanje pozitivnog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), rekao je šef parlamenta Andrija Mandić.

On je danas razgovarao sa ambasadorkom Slovenije u Crnoj Gori, Bernardom Gradišnik.

Mandić je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da će mu biti velika čast da se sastane sa predsjednicom Slovenije.

On je istakao da je posjeta predsjednice Slovenije izuzetno dobra poruka i da Crna Gora prepoznaje zalaganje Slovenije kada je u pitanju proces evropskih integracija Crne Gore.

Navodi se da je Mandić apostrofirao da je Skupština u potpunosti posvećena usvajanju zakona koji su neophodni za dobijanje pozitivnog IBAR-a, što će, kako se dodaje, dalje usloviti zatvaranjam brojnih pregovaračkih poglavlja.

Gradišnik je rekla da dvije zemlje imaju sjajne odnose i da će Slovenija uvijek snažno podržavati Crnu Goru na evropskom putu.

Ona je dodala da se jasno vide rezultati koje postiže parlament.

“Mandić i Gradišnik su saglasni da su parlamentarna i kulturna saradnja između dvije zemlje odlične i da se takav trend treba nastaviti”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: