GI 21. maj: PES pokazao da ima smisla za humor, podsjeća na bledunjavu kopiju DPS-a

"Funkcioneri PES-a treba da znaju da će se zapadna podrška i 'evropski mandat' brzo istopiti ukoliko nastave da se u međunarodnim tijelima savijaju pred interesima Srbije i Rusije ili ako na unutrašnjem planu intenziviraju koketiranje sa Vučićevim političkim i crkvenim ekspoziturama"

6356 pregleda 15 komentar(a)

Pokret Evropa sad (PES) je juče nakon sjednice Glavnog odbora (GO) izdao saopštenje i pokazao da ima smisla za humor, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

"Naime, Glavni odbor ove partije, koja podsjeća na bledunjavu kopiju DPS-a, saopštio je da je Spajićeva Vlada za pola godine učinila više nego sve prethodne izvršne vlasti. Odista, ako zaboravimo na to da je ova vlada u rangu najgorih DPS-ovih vlada, ipak se mora priznati da nije lošija od prethodne dvije pro-litijaške vlade", ističe se u saopštnju GI 21. maj.

Oni su dodali da kada se PES poziva na pohvale sa međunarodnih adresa onda treba da se sjeti da su slične pohvale stizale bivšim premijerima Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću.

"Ipak, Krivokapić je brzo otpisan iako je 'posjedovao nadljudske sposobnosti', dok je Abazović premijersku karijeru završio kao internacionalni politički prevarant, saučesnik u uzurpaciji crnogorske sakralne i kulturne baštine i Vučićev teatralni potrčko. Zato funkcioneri PES-a treba da znaju da će se zapadna podrška i 'evropski mandat' brzo istopiti ukoliko nastave da se u međunarodnim tijelima savijaju pred interesima Srbije i Rusije ili ako na unutrašnjem planu intenziviraju koketiranje sa Vučićevim političkim i crkvenim ekspoziturama. Trenutno im za utjehu može biti samo to što i ovakav PES nije lošiji od Milatovićeve frakcije, niti gori od Demokrata ili onih koji s moskovskim instrukcijama čekaju na rekonstrukciju Vlade", poručili su iz GI 21. maj.

Oni navode da je PES u stvari najsličniji bezličnoj i dezorijentisanoj opoziciji.

"Tako da je za njega važno da pokuša pažljivije da se suoči sa vlastitim likom u ogledalu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: